Potrawka z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-WARZYWA KROIMY NA WIĘKSZE KAWAŁKI
-ZIEMNIAKI I MARCHEW ,GOTUJEMY W BULIONIE DO MIĘKKOŚCI
-CEBULĘ SMAŻYMY,DODAJEMY KIEŁBASĘ, PIECZARKI ,CUKINIĘ, DUSIMY OK 5-10 MIN
-DODAJEMY PRZYPRAWY :PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK,KURKUMĘ,SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK
-
2.-DO MARCHEWKI I ZIEMNIAKÓW DODAJEMY POMIDORY KROIMY JE NA WIĘKSZE KAWAŁKI,ZIELE ANGIELSKIE I CIECIORKĘ,MIESZAMY RAZEM
-DODAJEMY DUSZONE WARZYWA,PRZYPRAWIAMY LUBCZYKIEM GOTUJEMY NA NIEWIELKIM OGNIU 2-3 MIN
-DODAJEMY 3 ŁYZKI ŚMIETANY DO ZAGĘSZCZENIA,POSYPUJEMY NATKĄ PIETRUSZKI,ODSTAWIAMY ABY SMAKI SIĘ PRZEGRYZŁY
Porady
JEŚLI KOMUŚ WYSZŁA POTRAWKA ZA RZADKA MIAŁ NP.WIĘCEJ BULIONU TO MOŻEMY ZROBIC ZASMAŻKĘ ŚMIETANA +MĄKA
Komentarze