Potrawka z żołądków

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy nowa potrawa zasmakuje rodzinie, włączam ją na stałe do naszego jadłospisu.

Składniki:

  • ● 80 dag żołądków drobiowych
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● 1/2 selera
    ● biała część pora
    ● cebula
    ● 1,5 łyżki smalcu
    ● 1/2 szkl. śmietanki 12-proc.
    ● po łyżeczce vegety, majeranku i posiekanej natki pietruszki
    ● szczypta gałki muszkatołowej
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyszczamy. Zalewamy 3 szklankami wody. Gotujemy 40 minut. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na smalcu.
  • 2. Pora oczyszczamy. Selera, marchewkę i pietruszkę obieramy i myjemy. Warzywa siekamy. Dodajemy do żołądków. Gotujemy 20 minut.
  • 3. Żołądki wyjmujemy i kroimy w paski. Dodajemy do cebuli, podsmażamy. Przekładamy do reszty warzyw. Zabielamy śmietanką. Wsypujemy majeranek i natkę. Doprawiamy vegetą, gałką, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować