Potrawka ekspresowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę smalcu, podsmażamy mięso. Dodajemy sól i pieprz, odstawimy. Na drugiej głębokiej patelni rozpuszczamy drugą łyżkę smalcu. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki. Czerwoną paprykę (usuwamy pestki), pomidory (ściągamy skórkę) i cebulę kroimy w duże kawałki i wszystko wrzucamy na patelnię. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe, angielskie ziele. Dusimy przez 15 minut. Dokładamy podsmażone mięso, delikatnie mieszamy. Pod koniec wrzucamy papryczki peperoni. Łączymy z przecierem i zagęszczamy mleczkiem kokosowym. Wsypujemy natkę pietruszki i przyprawy. Gotujemy przez chwilkę. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Komentarze