Potrawka kukurydziana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec i gotować. Interesuję się również fotografią.

Składniki:

  • ● 6 kolb kukurydzy
    ● pęczek dymki
    ● 3-4 łyżki oliwy
    ● 2 papryki
    ● 2/3 szkl. soku pomidorowego
    ● łyżeczka skórki startej z cytryny
    ● przyprawy: curry, cukier, pieprz, sól

Potrawka kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolby oczyszczamy. Gotujemy
    ok. 10 minut w osolonym
    wrzątku z dodatkiem
    cukru. Studzimy i wyłuskujemy
    ziarna.
  • 2. Z papryk usuwamy gniazda
    nasienne, miąższ drobno
    kroimy. Dymki obieramy,
    siekamy i smażymy na oliwie.
    Dodajemy kukurydzę,
    paprykę, sok pomidorowy
    i skórkę z cytryny. Dusimy
    kilka minut, doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy