Potrójnie czekoladowy sernik na zimno

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Mój ulubiony.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Masa ciemna:
    330 g twarogu (3-krotnie zmielonego)
    2 łyżki cukru pudru
    50 g margaryny
    100g czekolady gorzkiej
    3 łyżeczki żelatyny
    1/4 szklanki wrzącej wody
    200 g śmietany kremowej 30%
    Masa mleczna:
    330 g twarogu (3-krotnie zmielonego)
    2 łyżki cukru pudru
    50 g margaryny
    100g czekolady mlecznej
    3 łyżeczki żelatyny
    1/4 szklanki wrzącej wody
    200 g śmietany kremowej 30%
    Masa jasna:
    330 g twarogu (3-krotnie zmielonego)
    2 łyżki cukru pudru
    50 g margaryny
    100g czekolady białej
    3 łyżeczki żelatyny
    1/4 szklanki wrzącej wody
    200 g śmietany kremowej 30%
    Dodatkowo:
    50 g czekolady mlecznej posiekanej na małe kawałki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Potrójnie czekoladowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie masy ciemnej: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać biały ser. Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy serowej, wymieszać. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i wymieszać, ostudzić, dodać do masy serowej z gorzką czekoladą. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy i wymieszać. Wylać na dno blachy o wymiarach 24x24 wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do zamrażalnika. Masę mleczną i jasną wykonać tak samo. Do masy jasnej dodać kawałki czekolady. Przechowywać w lodówce. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować