Zajmuję się rodziną – mężem, dwoma synami, dwoma psami, kotem i pająkiem ptasznikiem. Mam też ogród i warzywnik, skąd dobieram produkty do potraw, które latem serwuję w przydomowej altance.Naleśniki
Składniki:
● 10 gotowych naleśników
● świeże jagody lub słoiczek konfitury jagodowej
● pół tabliczki gorzkiej czekolady
● 2 łyżki śmietany
● 2 łyżeczki cukru
● 2 łyżeczki spirytusu albo mocnej wódki
● kilka kropel olejku arakowego
Płonące naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na naleśniki nakładamy owoce
lub konfitury i składamy
w trójkąty, a następnie dachówkowo
jeden na drugim.
2.W garnuszku roztapiamy czekoladę
i pozostałe składniki (bez
spirytusu), mieszamy. Polewamy
naleśniki. Gdy polewa czekoladowa
zastygnie, naleśniki skrapiamy
spirytusem i szybko podpalamy.
Podajemy płonące.
Komentarze