Wspaniałe,lekkie,owocowe śniadanko lub podwieczorek.Purée truskawkowe nadaje mu zachwycający zapach i smak,a chipsy kokosowe,kandyzowane papaja i ananasy odrobinę egzotyki.Pysznie,zdrowo,owocowo!
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- płatki ryżowe (błyskawiczne "Kupiec"): 10 łyżek
- mleko: 200 mililitrów
- truskawki świeże: 200 gramów
- cukier waniliowy (16g): 2 łyżeczki
- bakalie Bakal Fit "Tropikalny" (Bakal Fit (opakowanie 80 gram)): 2 łyżki
- sól: 1 szczypta
- miód: 1 łyżka
- andruty małe okrągłe: 2 sztuki
Płatki ryżowe z purée truskawkowym i chipsami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować mleko.Do gotującego się mleka dodać 10 łyżek płatków ryżowych,miód.Gotować 2 minuty,(ciągle mieszając).Przełożyć do miseczek.Płatki ryżowe są lekkie i puszyste,wprost wyśmienite na śniadanie np.dla dzieci.
2.Truskawki umyć,pozbawić szypułek,pociąć na kawałki,włożyć do rondla,wlać łyżkę wody,wsypać cukier waniliowy,gotować aż zmiękną.Zmiażdżyć na niezbyt gładkie purée.Polać nim ugotowane płatki ryżowe.Na każdej porcji ułożyć kandyzowane owoce tropikalne,udekorować chipsami kokosowymi i andrutami.
Komentarze