Płatki ryżowe z purée truskawkowym i chipsami kokosowymi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniałe,lekkie,owocowe śniadanko lub podwieczorek.Purée truskawkowe nadaje mu zachwycający zapach i smak,a chipsy kokosowe,kandyzowane papaja i ananasy odrobinę egzotyki.Pysznie,zdrowo,owocowo!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki ryżowe (błyskawiczne "Kupiec"): 10 łyżek
    - mleko: 200 mililitrów
    - truskawki świeże: 200 gramów
    - cukier waniliowy (16g): 2 łyżeczki
    - bakalie Bakal Fit "Tropikalny" (Bakal Fit (opakowanie 80 gram)): 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - miód: 1 łyżka
    - andruty małe okrągłe: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Płatki ryżowe z purée truskawkowym i chipsami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mus truskawkowy 1. Zagotować mleko.Do gotującego się mleka dodać 10 łyżek płatków ryżowych,miód.Gotować 2 minuty,(ciągle mieszając).Przełożyć do miseczek.Płatki ryżowe są lekkie i puszyste,wprost wyśmienite na śniadanie np.dla dzieci.
  • płatki ryżowe 2. Truskawki umyć,pozbawić szypułek,pociąć na kawałki,włożyć do rondla,wlać łyżkę wody,wsypać cukier waniliowy,gotować aż zmiękną.Zmiażdżyć na niezbyt gładkie purée.Polać nim ugotowane płatki ryżowe.Na każdej porcji ułożyć kandyzowane owoce tropikalne,udekorować chipsami kokosowymi i andrutami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Płatki Truskawki Cukier waniliowy Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować