Ciasto półkruche z plasterkami jabłek i polewą o smaku krówek. Moja trzyletnia córeczka dzielnie pomaga mi przy pieczeniu ciast. Sprawia nam to wiele radości.
Placek jabłkowy z polewą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać pojedyńczo jajka i dalej ucierać do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem o pieczenia. Całość wymieszać i wyłożyć do prostokątnej formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu ułożyć jabłka posypać imbirem, cukrem i cynamonem.
2.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ciasto przez około 40 minut. Kremówkę podgrzać i wkruszyć cukierki, mieszać aż całkowicie się rozpuszczą. Ostudzoną polewą polać ciasto.
Komentarze