Placek przekładany z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka , jajka, cukier ubić na sztywno dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
2.Ciasto białe: 6 białek ubić dodać 1 szkl cukru, 1 szkl mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
3.Na blachę kłaść kupkami jasne i ciemne ciasto na przemian, przemieszać niedbale widelcem. Piec 25-30 min.
4.Masa budyniowa z białą czekoladą
2 budynie śmietankowe ugotować w 1/2 litra mleka. 1 i 1/2 margaryny utrzeć dodając ostudzony budyń, 2 białe czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej i kieliszek alkoholu.
5.Ciasto przekroić na pół. Na jedną część ciasta wyłożyć 1/2 masy, dodać biszkopty okrągłe namoczone w kawie rozpuszczalnej, dodać resztę masy, drugą połowę placka. Polać polewą. Schłodzić.
Komentarze