Placek w łatki pod kokosową kruszonką z jabłkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Obrane jabłka i czekoladę pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrami na puch. Po tym czasie dodać olej cały czas ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem i nie przerywając miksowania wsypywać partiami do ciasta. Utarte ciasto podzielić na dwie części, do pierwszej dodać kawę i jabłka, a do drugiej kakao i czekoladę. Masy wykładać naprzemian na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć kruszonkę kokosową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min w temp 190C – do zrumienienia ciasta.
Po podzieleniu ciast najlepiej najpierw wsypać suche składniki czyli kawę i kakao i krótko zmiksować, a następnie dodać jabłka i czekoladę, mieszając już łyżką.
Komentarze