Placek z kapusta pekińską

0 (0 ocen)

  • 15 min

Najlepsza przekaska zamiast obiadu

  • 15 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    olej do smażenia
    2 łyzki mąki
    1 jajko
    sól pieprz
    kapusta pekińska
    1 marchewka
    1 PAPRYKA ZIELONA
    SZCZYPIOREK
    koncentrat pomidowrowy
    smietana
    wegeta

Placek z kapusta pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smazymy 1. Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy startą cebulę, sól, pieprz, jajko i mąkę. Gotową masę smażymy na rozgrzanym oleju na całej patelni duży placek.
  • Surówka 2. Kapustę pekinską kroimy, dodajemy startą na tarce marchewkę, pokrojoną paprykę, sól, pieprz i troszkę oliwy, kwasek cytrynowy i odrobine cukru do smaku.
  • 3. surówką faszerujemy placek , składamy na pół. Polewamy sosem zrobionym z koncentratu i śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy