Placek z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt Bialka oddzielic od zoltek.Bialka ubic dodac cukier nastepnie zoltka. Make wymieszac z proszkiem i dac do jajek a na koncu olej. Wylac na blache i piec ok 30 min w temp 170-180'C po wystudzeniu przekroic
Jablka obrac i zetrzec na tarce dodac cukier i dusic do miekkosci jablek na koncu dac galaretki i troszke przestudzic zeby byly cieple i przelozyc na dolny biszkopt
Miedzy jablka a smietane dac pierniki
Galaretki wisniowe rozpuscic w szkl wody i zostawic do lekkiego stezenia nastepnie ubic smietane i dodac galaretke
Ubita smietane wylac na pierniki i dac pozostaly biszkopt posypac cukrem pudrem
Porady
Zamiast smazyc jablka mozna dac gotowe jablka ze sloika wystarczy je zagotowac i wdypac galaretki
Komentarze