Placki cukiniowe z fetą

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam cukinię.

  • 30 min

Składniki:

  • średnie cukinie 3 sztuki
    cebula drobno posiekana 1 sztuka
    jajko oddzielone 2 sztuki
    starta feta 270 g
    mąka 1/2 szklanki
    proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
    posiekane oregano 1,5 łyżeczki
    pieprz 1/5 łyżeczki
    olej 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki cukiniowe z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i zetrzeć cukinię, następnie odsączyć z nadmiaru wody. W dużej misce wymieszać żółtka jaj, startą fetę, cebulę, mąkę, proszek do pieczenia, bazylię i pieprz. Dodać osuszoną cukinię. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą składników. Nagrzać patelnię i smażyć placki z obu stron. Temperatura patelni nie może być zbyt wysoka, ponieważ placki będą się palić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować