Placki cukiniowo-paprykowe

1 (1 ocen)

Pyszne warzywne placuszki

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    1 duża paprka czerwona
    1 cebula
    2 łyżki majonezu
    1 lyżka musztardy
    2 jajka
    4 łyzki mąki
    sól, pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki cukiniowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ścieramy cukinię i paprykę 1. Papryke oraz ukinie należy umyć, osuszyć wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość delikatnie posolić i odstawić na ok 15 min, do czasu az puszczą warzywa sok.
  • Dodajemy pozostale składniki 2. Po tym czasie warzywa należy w dłoniach wycisnąć aby pozbyć się nadmiaru soku który puściły. Cebule kroimy w paseczki i z pozostałymi składnikami dodajemy do cukinii. Wszystko mieszamy i wyrabiamy az się skąłdniki połączą.
  • Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. 3. Na patelnie wlewamy troszkę oliwy i rozgrzewamy, łyżka nakładamy porcje ciasta i formujemy zgrabne placuszki. Smażymy z dwóch stron na wolnym ogniu na złoty kolor. Wykładamy a talerz wyłożony ręcznikiem wyłożonym ręcznikiem papierowym aby odsączyć z tłuszczu. Podajemy z kwaśna śmietaną.

Porady

Ja użyłam cukinii żółtej i zielonej, wtedy placuszki sa bardziej kolorowe. Jeśli cukinia ma twardą skórkę należy ja obrać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować