Placki drobiowo-pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Prosty i smaczny sposób na ucieczkę od schabowego :)

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    0,5 kg piersi z kurczaka
    2 duże cebule
    3 łyżki przyprawy maggi
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz, oliwa do smażenia

Placki drobiowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i kurczaka kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do jednej miski z posiekaną cebulą. Dodajemy pozostałe składniki (w tym także oliwę) i mieszamy. Można dodać jedno jajko więcej aby składniki lepiej się połączyły.
    Placki smaży się z obu stron po około 2 minuty z każdej.

Porady

Jeżeli chcemy aby placki były bardziej puszyste ubijamy białka na sztywną pianę i i mieszamy powoli z połączonymi już wcześniej składnikami. Placki najlepiej smakują z ziemniakami i duszoną marchewką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy