Placki orkiszowe potrójnie migdałowe

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie pyszne placki mieliśmy na obiad. A co? Kto powiedział, że obiad nie może być na słodko, zwłaszcza kiedy jest pożywny i zdrowy i do zrobienia w niecałe dwa kwadransy? Zapraszam na niebo w gębie.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PLACKI::
    - mleko migdałowe: 250 mililitrów
    - mąka orkiszowa: 175 gramów
    - migdały (drobno mielone): 50 gramów
    - jajka (u mnie organiczne): 2 sztuki
    - proszek do pieczenia (u mnie organiczny): 1 łyżeczka
    - mektar z agawy: 1 łyżeczka
    - sól morska: 1 szczypta
    DODATKOWO::
    - syrop klonowy (naturalny): 50 mililitrów
    - migdały (płatki, prażone): 25 gramów
    - olej (do smażenia): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Syropy Placki

Placki orkiszowe potrójnie migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki orkiszowe potrójnie migdałowe 1. Wszystkie składniki dobrze ze sobą zmiksować.
  • Placki orkiszowe potrójnie migdałowe 2. Rozgrzać patelnię.
  • Placki orkiszowe potrójnie migdałowe 3. Zredukować gaz, dodać odrobinę tłuszczu.
  • Placki potrójnie migdałowe 4. Chochelką nalewać ciasto na patelnię.
  • Placki orkiszowe potrójnie migdałowe 5. Smażyć placki, z obu stron na złoty kolor. W tym czasie, można prażyć migdały.
  • Placki orkiszowe potrójnie migdałowe 6. Podawać polane syropem i posypane płatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa Migdały Mleko Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować