Placki meksykańskie podwójnie kukurydziane z dymką

4.5 (169 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kukurydza, to podstawa kuchni latynoskiej, także nie mogło jej zabraknąć i w mojej "Mexican Cuisine"

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kukurydza mrożona (jeśli mam wybór, to nie używam przetworów w puszce): 125 gramów
    - mleko sojowe niesłodzone: 125 mililitrów
    - mąka kukurydziana: 85 gramów
    - mąka orkiszowa: 85 gramów
    - olej (u mnie Omega 3): 2 łyżeczki
    - jajka eko: 2 sztuki
    - dymka ze szczypiorkiem: 1 sztuka
    - czosnek/ząbki (można zastąpić czosnkiem w proszku): 1 sztuka
    - tymianek świeży (można zastąpić suchym): 1 łyżka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
    - pieprz czarny (najlepiej świeżo zmielony): 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki meksykańskie podwójnie kukurydziane z dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki podwójni kukurydziane 1. Zmiksować jajka, mąki i mleko. Dodać przyprawy, proszek i pokrojoną w prążki dymkę. Wymieszać. Smażyć na patelni na średnim ogniu, każdą stronę na złoty kolor. Podawać jako danie główne lub przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Dymka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować