Skladniki na farsz:
papryka czerwona
pieczarki lub inne grzyby
cebula
koncentrat pomidorowy
ser zolty
przyprawy
mieso ( indywidualnie, to co lubimy- moze byc wieprzowe, wolowe, drobiowe pokrojone w koste na gulasz, nawet mieso mielone moze byc.:) lub mortadela
Placki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryke, pieczarki oraz cebule kroimy w kostke.
Mieso przyprawiamy, kroimy w kostke smazymy na rumiano. Dodajemy warzywa, podsmazamy, Zalewamy woda lub bulionem dodajemy koncentrat pomidowrowy. Dusimy do miekkosci. Przyprawiamy. Farsz ma byc pikantny.
Smazymy placki ziemniaczane, moga byc duze na wielkosc patelnii lub male.
Wkladamy farsz na placek, skladamy na pol lub przykrywamy drugim plackiem. Dajemy plaster zoltego sera lub posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia lub wkladamy do mikrofalii.
Dekorujemy ketchupem, mozna zrobic wasy z papryki.
Samecznego!
Porady
Farsz mozna przygotowac dzien wczesniej aby przeszedł smakiem.
UWAGA ABY FARSZ NIE WYSZEDL ZA ZADKI!
Komentarze