Placki rybaka

0 (0 ocen)

Placki ziemniaczane podane w dość niecodzienny sposób – ze śmietaną odrobiną marchwi oraz kawałkami wędzonej ryby . Palce lizać

Składniki:

  • !1 kg obranych ziemniaków

    250 g śmietany 18%

    1 spora marchew – ugotowana

    150 g wędzonej ryby maślanej

    sól pieprz

    jajko

    2 lyżki mąki ziemniaczanej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki rybaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach,odlej nadmiar soku z ziemniaków

    2. Dodaj do ziemniaków jajko mąkę oraz przyprawy. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z oby dwóch stron.

    3. Usmażone kotleciki układaj na ręczniku papierowym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu

    4. Na talerzu ułóż po 2 placki, dodaj 1-2 łyżki śmietany, Zetrzyj odrobinę marchwi i dodaj kawałki wędzonej ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować