PLACKI Z CUKINII Z BIAŁYM SEREM I KOPERKIEM

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Smaczne i delikatne placuszki.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 sredniej wielkosci cukinie
    1 jajko
    1/2 cebuli (posiekanej)
    1 ząbek czosnku (posiekanego)
    1 łyżka drobno siekanego koperku
    1/2 szklanki twarogu (pokruszonego)
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczka soli (można więcej według uznania)
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii z białym serem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie zetrzeć na tarku o grubych oczkach. Przełożyć na sitko aby odcedzić nadmiar soku. Posypac solą i pozostawic na nastepne 10 minut, ponownie odcedzic sok lub rekami delikatnie odcisnać.
  • 2. Jajko roztrzepać widelcem, dodac do cukini, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
  • image-1gfq79x 3. Tłuszcz rozgrzać na patelni, łyżka nakładać masę i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Jesli chcemy aby placki były bardziej pikantne możemy dodać wiecej przypraw, czosnku i cebuli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować