Placki z indyka z koperkiem

0 (0 ocen)

Placuszki z indyka mimo iż smażone są bardzo delikatne i aromatyczne dzięki dużej ilości kopru.Można podawać je jako mięso do obiadu lub przygotować z nimi domowego burgery.

Składniki:

  • 500 g fileta z piersi indyka
    2 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 pęczek siekanego kopru
    olej rzepakowy do smażenia

Placki z indyka z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka myjemy , osuszamy , mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
  • 2. Dodajemy jajka , bułkę tartą , sól , pieprz oraz koper.
    Wyrabiamy zwartą masę
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Z masy mięsnej formujemy placuszki , smażymy na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy