placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, porem i otrębami żytnimi

0 (0 ocen)

placki są smaczne, syte................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ziemniaki 10 sztuk, kapusta kiszona 1 szklanka, por 1 mała, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz świeżo mielony 3/4 łyżeczki, przyprawa w płynie 3/4 łyżeczki, otręby żytnie 2 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki, tarta bułka 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, porem i otrębami żytnimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ziemniaki, por, pokrojone na około 2 cm kawałki, kapustę kiszoną wszystko porcjami wkładać do miski blendera i na najwyższych obrotach rozdrobnić dokładnie około 3 minut, pod koniec dodać jajko i krótko zmiksować
  • etap 2. masę przelać do miski i dodać makę, tartą bułkę, płatki żytnie, kucharka, pieprz, przyprawę w płynie i wszystko wymieszać na dość gęstą masę, jeśli jest zbyt rzadka to dosypać z wyczuciem tartej bułki, otręby żytnie - dzięki bułce tartej placki są bardzo chrupiące
  • etap 3. na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować