Placki ziemniaczano-paprykowe z dipem czosnkowym

0 (0 ocen)

Proste składniki i wspaniały smak.

Składniki:

  • 600 g ziemniaków
    200 g papryki
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 jajka
    sól, pieprz
    1 łyżka słodkiej papryki
    6 łyżek mąki
    Olej
    Dip:
    200 g białego sera mielonego
    200 g gęstego jogurtu
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczano-paprykowe z dipem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, paprykę oczyszczamy z ziarenek i kroimy na małe kawałeczki. Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy mąkę, jajka i doprawiamy do smaku.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy małe placuszki.
  • 3. Ser mieszamy z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Placuszki podajemy z dipem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować