Placuszki bananowe

5 (177 ocen)

  • 20 min

Miałam zrobić popularne 2-składnikowe placuszki, ale z 3 bananów jakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich 30 sztuk. Maślanka przełamała słodycz bananów, dzięki temu nie były za słodkie.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 duże dojrzałe banany
    2 duże jajka
    5 łyżek maślanki naturalnej
    3/4 szkl. mąki krupczatki
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Przekąski

Placuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany myjemy, obieramy ze skórki i blendujemy z jajkami aż masa zrobi się rzadkawa (można też banany rozgnieść widelcem i połączyć za zmiksowanymi jajkami). Dolewamy maślankę, wsypujemy mąkę i ponownie blendujemy/miksujemy.
    Smażymy kładąc po 1 łyżce i lekko rozpłaszczając na mocno rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować