Placuszki bananowe z kakao i mąki ryżowej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Z mocnym posmakiem bananów i lekką nutką kakao smakują rewelacyjnie. Idealne na ciepło i na zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany, 1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka płatków jaglanych, 1/2 łyżeczki sody
    2 łyżki mąki ryżowej, 1 jajko, 1 łyżka masła
    1 łyżeczka kakao, cukier puder

Placuszki bananowe z kakao i mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuść i odstaw do wystygnięcia. Banany zmiel blenderem. Mus bananowy połącz z jajkiem, cukrem, kakao, mąką, sodą i płatkami. Składniki dokładnie wymieszaj, na koniec dolewając masło.
    Smaż na patelni nie przywierającej bez dodatku tłuszczu.
    Smacznego

Porady

Podawaj posypane cukrem pudrem z ulubionymi owocami. Ja dziś stawiam na kiwi.

Komentarze

Podobne przepisy