PLACUSZKI DROBIOWE Z WARZYWAMI SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU

0 (0 ocen)

Lekko, pysznie i kolorowo i bez zbędnych kilogramów:)

Składniki:

  • 150 g piersi z kurczaka
    75 g kukurydzy z puszki
    75 g fasolki szparagowej mrożonej
    1 mała marchewka
    2 jajka
    1 żółtko
    10 g mąki żytniej
    10 g otrębów żytnich
    Sól, pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki czosnku staropolskiego
    1 łyżeczka suszonego lubczyku

Placuszki drobiowe z warzywami smażone bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-298cgcb 1. Fasolkę przełożyć do miseczki zalać szklanką wrzątku i zostawić na około 10 minut. Po tym czasie odcedzić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Razem z fasolką dodać do mmiski
  • image-1d6jloc 2. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać zawartość miski.
  • image-18r3450 3. Mięso umyć i dobrze osuszyć. Pokroić w małą kostkę.Dodać do warzyw.
  • image-1fwy6no 4. Do drugiej miski wbić jajka, dodać żółtko oraz wszystkie przyprawy. Dobrze roztrzepać widelcem lub trzepaczką. Następnie dodać mąkę oraz otręby i dobrze wymieszać aby nie było grudek.
  • image-1ih3k04 5. Masę jajeczną przelać do mięsa i warzyw. Połączyć całość.
  • image-1caddgb 6. Patelnię rozgrzać (bez tłuszczu). Kłaść łyżką porcje masy i smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy