Placuszki drobiowe z pieczarkami i brokułami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne, z zewnątrz chrupiące, a w środku delikatnie miękkie. W sam raz na szybki, a pomysłowy obiad. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z piersi z kurczaka (ok. 500 gr)
    1 brokuł
    250 gr pieczarek
    1 jajko
    2 kopiaste łyżki mąki
    1 łyżeczka przyprawy do drobiu
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    ½ łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka sosu sojowego
    Sól do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki drobiowe z pieczarkami i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małą kostkę. Przyprawić solą, przyprawą do drobiu, ostrą papryką, musztardą oraz sosem sojowym. Dokładnie wymieszać i odstawić.
  • 2. Brokuł umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić i rozdrobnić widelcem.
  • 3. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać wraz z kawałkami brokułu do mięsa. Całość dokładnie wymieszać. Wbić jajko, dodać mąkę i ponownie wymieszać.
  • 4. Łyżką nabierać masę i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Odsączyć z tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować