Placuszki jabłkowo-bananowe z kaszą manną

4.51 (188 ocen)

  • Łatwy

Puszyste placuszki z dodatkiem jabłka, banana i kaszy manny, oblane kremowym jogurtem to pyszny deser lub propozycja na śniadanie na słodko.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 80 gramów
    - kasza manna: 50 gramów
    - cukier trzcinowy Demerara: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - mleko: 200 mililitrów
    - jabłko duże: 1 sztuka
    - banan dojrzały: 1 sztuka
    - jogurt naturalny: 50 mililitrów
    - migdały płatki: 2 łyżki
    - granat ziarenka: 3 łyżki
    - olej: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki jabłkowo-bananowe z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z kaszą manną 1. W misce łączymy ze sobą mąkę, kaszę manną, cukier, jajka, proszek do pieczenia, cynamon i mleko. Do tak przygotowanej gładkiej masy dodajemy starte na grubych oczkach jabłko i rozdrobnionego widelcem banana. Delikatnie mieszamy, odstawiamy na 20 minut.
  • Placuszki z bananem i jabłkiem 2. Na oleju smażymy z obu stron do zarumienienia. Ja podałam z jogurtem, prażonymi migdałami i owocami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka Kasza manna Migdały Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować