Placuszki jaglano-gryczne na kefirze

5 (141 ocen)

Jaglano-gryczane placuszki, to idealna propozycja na słodkie śniadanie. Są smaczne i pożywne. Idealnie komponują się z owocami, jogurtem bądź domowym dżemem, czy konfiturą.

Składniki:

  • -1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    -4 płaskie łyzki mąki gryczanej
    -pół szklanki kefiru
    -4 łyżki wody
    -płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
    -4 łyżki ksylitolu
    -1 duże jajo od szczęśliwej kurki
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki jaglano-gryczne na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki jaglano-gryczane na kefirze 1. -kaszę jaglaną przekładamy do miski, dodajemy kefir, jajo wodę i blendujemy na gęsty krem
    -dodajemy reśztę składników i dokładnie mieszamy
    -rozgrzewamy patelnię z dodatkiem tłuszczu (polecam olej, kokosowy, masło klarowane bądź smalec- wysoka tempteratura dymienia)
    -łyżką nakładamy masę i smażymy na małym ogniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować