Placuszki makaronowe z zupek chińskich

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Przepyszne , mega chrupiąca placuszki ze znanych wszystkim zupek chińskich.Dowód na to , że można z nich wykombinować coś innego niż tylko zup.ę na szybko.Robi się je błyskawicznie i dzięki dodatkowi warzyw smakują rewelacyjnie!

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI :
    * zupa chińska ( rosół ) - 1 op
    * papryka - 1 szt
    * cebula - 1 szt
    * por - 1 szt
    * jajko - 1 szt
    * mąka - 2 łyżki
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Kotlety Placki

Placuszki makaronowe z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Zupę chińską zalewamy odrobiną wrzątku ( tak by tylko lekko pokryła makaron ) , dodajemy przyprawy , mieszamy.

    Cebulę i pora drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju.

    Paprykę kroimy w kosteczkę.

    Przygotowane warzywa dodajemy do napęczniałego makaronu.

    Wbijamy jajo , dodajemy mąkę i wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy niewielkie kotleciki po 2 minutki z każdej strony.

    Odsączamy na papierowym ręczniku , podajemy gorące.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Zupki chińskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować