Placuszki na maślance z jagodami

4.49 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szczególnie polecam tym ' małym' smakoszom

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    2 łyżki cukru
    2 jajka
    1/2 szklanki maślanki
    1 szklanka mleka
    3 łyżki roztopionego masła
    ok 1 szklanka jagód
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki na maślance z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj dwie miseczki.
    Do jednej przełóż suche składniki i wymieszaj.
    W drugiej wymieszaj mokre składniki i przelej do suchych,dokładnie przemieszaj.
    Smaż na odrobinie oliwy/oleju.
    Łyżką nakładaj ciasto na dobrze rozgrzanej patelni. Na wierzch każdego placka nakładaj po kilka jagód.
    Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
    Placuszki warto posypać cukrem pudrem,polać jogurtem lub śmietaną.

Porady

Poza sezonem możecie użyć owoców mrożonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować