placuszki szpinakowo-ziemniaczane z łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

przepis jest szybki i łatwy w wykonaniu

  • 30 min

Składniki:

  • surowy filet z łososia,szpinak,ziemniaki jajko mąka przyprawy sól i piepsz,czosnek

Placuszki szpinakowo-ziemniaczane z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rybe należy przyprawic solą i pieprzem włozyc do foli i piec w piekarniku ok 30minut miedzy czasie robimy placuszki potrzebne nam beda 3 srednie ziemniaki starte na tarce do tego podduszony szpinak na odrobinie masełka z czosnkiem doprawiony wegeta i pieprzem.ziemniaki i szpinak mieszamy razem dodajemy jajko i troche maki doprawiamy sola i pieprzem .na rozgrzana patelnie z oliwa nakladamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron aż sie zrumienia i gotowe podajemy z upieczona rybką

Komentarze

Podobne przepisy