Są rewelacyjne i przyznam, że sama potrafię zjeść połowę z usmażonej porcji! Koniecznie spróbujcie, a przekonacie się o ich pysznym smaku, ekspresowym przygotowaniu, jak zarówno i... znikaniu...
Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko rozmieszać z mlekiem, solą i cukrem waniliowym, a następnie dodać mąkę, cynamon oraz sodę oczyszczoną.
Całość dokładnie wymieszać i na końcu połączyć z prażonymi jabłkami.
2.Na patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placuszek).
Placki należy smażyć z obu stron - do lekkiego zarumienienia się.
3.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu - posypane cukrem pudrem.
(Na zimno również świetnie smakują.)
Komentarze