placuszki twarogowe z jabłkami i rodzynkami

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

Nieskromnie powiem, że te placuszki są przepyszne! Soczyste, bardzo aromatyczne, bo dodałam do nich przyprawę do szarlotki i dużą ilość jabłek i rodzynek. Zrobiłam je na śniadanie ale na pewno zrobię je jeszcze nie raz na podwieczorek, kolację lub słodkie drugie danie.

  • 20 min

Składniki:

  • kostka twarogu półtłustego (250 g)
    2 jabłka
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    niepełna szklanka mleka
    3 łyżki rodzynek
    2 łyżeczki przyprawy do szarlotki (lub cynamonu)
    2-3 łyżki cukru
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Placki z jabłkami Ser

Placuszki twarogowe z jabłkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmiksować z jajkami. Dodać przesianą mąkę, mleko, cukier i przyprawę. Zmiksować na jednolite ciasto. Jabłka pokroić na cienkie kawałki i razem z rodzynkami dodać do ciasta. Wymieszać delikatnie łyżką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu i odsączać na ręczniku papierowym. Można podać posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Sery Twaróg Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować