PLACUSZKI Z TWAROGU I MARCHWI

4.49 (150 ocen)

Jeśli już coś gotuję, to smacznie.

Składniki:

  • 50 dag twarogu
    50 dag marchewki
    2 łyżki kaszy manny
    5 łyżek mąki pszennej
    Łyżka cukru
    Jajko
    Sól
    Łyżka masła
    Olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Placuszki z twarogu i marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew oskrobać, umyć, pokrajać w małą kostkę i dusić z dodatkiem masła w niewielkiej ilości wody do miękkości.
    Miękką przetrzeć przez sitko lub przetrzeć blenderem.
    Dodać zmielony twaróg, kaszę manną ,mąkę, cukier, sól, jajko.
    Wyrobić ręką gładkie ciasto, w razie potrzeby dodać mąkę(tyle aby ciasto nie było zbyt twarde).
    Formować z niego w rękoma placuszki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Podawać na gorąco z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować