Placuszki z wątróbki

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Odkąd studiuję, mieszkam na stancji. Do domu jeżdżę na weekendy. Wtedy lubię sama ugotowaćobiad dla rodziny.

Składniki:

  • ● 30 dag wątróbek drobiowych
    ● 2 jajka
    ● jabłko
    ● 2 łyżki mąki
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Placuszki z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myjemy, oczyszczamy
    z błon i kroimy w dużą
    kostkę. Dodajemy obraną
    i posiekaną cebulę, żółtka
    oraz mąkę. Mieszamy.
  • 2. Jabłko obieramy, kroimy
    w ósemki, a następnie w cienkie
    plasterki. Dodajemy do
    masy wątrobianej. Doprawiamy
    solą i pieprzem i mieszamy
    z ubitą pianą z białek
  • 3. Łyżką nabieramy porcje
    masy i kładziemy na rozgrzany
    tłuszcz. Smażymy z obu
    stron na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować