Placuszki z batata i dyni z konfiturą z jarzębiny

4.5 (156 ocen)

  • 15 min

pyszne i leciutkie

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g batata
    200 g dyni
    2 pomidorki z oliwy
    1 łyżka oliwy
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    2 łyżki mąki
    1 jajko


Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Placuszki z batata i dyni z konfiturą z jarzębiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię i batata oczyścić i ugotować, Odcedzić, dodać pomidory, oliwę i przyprawy do smaku, zmiksować przy pomocy blendera i wystudzić. Dodać jajko i mąkę, wymieszać i smażyć małe placuszki. Są delikatne więc nie warto robić dużych , mogą się rozpadać.
    Placuszki podać z konfiturą z jarzębiny, ewent z borówek lub żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować