Placuszki z truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Placuszki z bitą śmietaną i truskawkami. Pyszny deser z bitą śmietaną,truskawkami i czekoladą.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego
    jajko
    1,5 szklanki śmietany kremówki
    5 łyżek cukru pudru
    45 g masła
    400 g truskawek
    Śmietan-fix
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Placuszki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić i dobrze odsączyć na papierowym ręczniku. Rozkłócone jajko wymieszać z łyżką kremówki i łyżką cukru pudru dodać do makaronu i wymieszać.
  • 2. Niewielkie porcje masła rozpuścić na patelni. Z masy makaronowej
    uformować małe placuszki i smażyć na gorącym maśle z obu stron na
    złoty kolor.
  • 3. Każdy krążek odsączyć z tłuszczu, kładąc go na papierowym
    ręczniku.
  • 4. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i Śmietan -fixem
    Truskawki opłukać usunąć szypułki i pokroić w plasterki. Placki (3
    sztuki) przekładać bitą śmietaną i truskawkami. Wierz posmarować
    również bitą śmietaną polać polewą czekoladową i udekorować
    truskawką. Odstawić do lodówki na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Makaron ryżowy Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować