Placuszki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić i dobrze odsączyć na papierowym ręczniku. Rozkłócone jajko wymieszać z łyżką kremówki i łyżką cukru pudru dodać do makaronu i wymieszać.
2.Niewielkie porcje masła rozpuścić na patelni. Z masy makaronowej
uformować małe placuszki i smażyć na gorącym maśle z obu stron na
złoty kolor.
3.Każdy krążek odsączyć z tłuszczu, kładąc go na papierowym
ręczniku.
4.Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i Śmietan -fixem
Truskawki opłukać usunąć szypułki i pokroić w plasterki. Placki (3
sztuki) przekładać bitą śmietaną i truskawkami. Wierz posmarować
również bitą śmietaną polać polewą czekoladową i udekorować
truskawką. Odstawić do lodówki na 30 minut.
Komentarze