Placuszki z cukinii z dodatkiem salami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy w ogródku moc cukinii aż trudno powstrzymać się od zrobienia tych pysznych, delikatnych placuszków! Salami dodaje im charakternego smaku... Pyszne!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 większa lub 2 mniejsze cukinie
    2 jajka
    3-4 czubate łyżki mąki
    salami wedle uznania
    natka pietruszki
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia

Placuszki z cukinii z dodatkiem salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinie zetrzyj na tarce 1. Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posól i odstaw na 10-15 minut. Następnie odciśnij z nadmiaru wody.
  • połącz wszystkie skłądniki 2. Do cukinii dodaj jajka, mąkę, pietruszkę i rozgnieciony czosnek. Salami pokrój w kostkę i dodaj do reszty składników. Całość dopraw solą i pieprzem.
  • 3. Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki z obydwu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy