Placuszki ziemniaczano-marchewkowe z zarodkami pszennymi

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wpadłam na zarodki pszenne w jakimś markecie i się zakochałam.Polecam je na zimowe przesilenie.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GRUPA GłóWNA:
    - ziemniaki surowe: 3 sztuki
    - marchew: 3 sztuki
    - cebula biała: 1 sztuka
    - jaja: 2 sztuki
    - zarodki pszenne stabilizowane ok.: 75 gramów
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - sól, pipeprz: 0.5 łyżeczki

Placuszki ziemniaczano-marchewkowe z zarodkami pszennymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej-drobnej.
    Dodać jaja,sól, pieprz oraz zarodki.
    Wymieszać dokładnie a następnie smażyć na suchej patelni bądź z odrobiną tłuszczu placuszki z obu stron na rumiano.
    Podawać z ulubionym sosem np. tzatziki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy