Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i usmażyć.
Szpinak umyć, w rondelku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szpinak z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość zdjąć z ognia.
Ostudzone ziemniaki utłuc, łososia rozdrobnić widelcem, dodać do ziemniaków razem ze szpinakiem, wbić jajko, dodać sól, pieprz i wymieszać jak na mielone kotlety.
Z masy formować kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.
Porady
Po usmażeniu kotleciki dobrze jest ułożyć na ręczniku papierowym żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Komentarze