Pljeskawica

0 (0 ocen)

Można podać jako główne danie obiadowe .....

Składniki:


  • -40 dkg mielone z łopatki,
    - 0,50 sztuki papryka świeża- czerwona,
    -10 dkg ser żółty-plastry,
    - pieprz czarny mielony Prymat,
    - sól ziołowa,
    -0,50 łyżeczki papryka mielona,
    - 2 łyżki pietruszka zielona-pokrojona,
    - 2 szczypty soda oczyszczona

Pljeskawica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wcerv9 1. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, paprykę doprawić solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wyrobić i odstawić do lodówki na 5-6 godzin. Powtórnie wyrobić i domieszać pokrojoną zieloną pietruszkę.Formować cienkie plastry. Na każdy układamy plaster sera i przykrywamy drugim plastrem mięsa. Dokładnie sklejając boki. Pieczemy na grillu albo w piekarniku. Opiekamy z obu stron na rumiano, przy ostatnim przewracaniu nałożyć plaster sera na każdą porcję .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (413 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem