Pstrąg łososiowy na paprykowej podusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte,oczyszczone z gniazd nasiennych papryki kroimy w paski.Cebule obieramy i kroimy w krążki.Wszystko razem podduszamy na rozgrzanym oleju pod przykryciem do lekkiego zwiędnięcia-odstawiamy.
2.Kiedy papryka sie dusi przygotowujemy rybę.Ściagamy skórę,myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym i przecinamy na pół.Porcje ryby wykładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.Na filety wyciskamy sok z cytryny,solimy,pieprzymy i rozrzucamy kawałki wiórek masła.Zakrywamy folią aluminiowa i pieczemy w 180*C ok. 25 min.(grzanie góra-druga półka od góry)
3.Na talerz wykładamy porcję podduszonych warzyw na to układamy filet ryby i podajemy np. z ryżem :-)
Komentarze