Pstrąg łososiowy na warzywach

5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Pstrąg łososiowy jest bardzo soczysty i przepyszny :) Polecam...

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g
    10cm por jasna część
    1 marchew dł. 10cm
    1 łyżka olej
    1 łyżka oliwa
    sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania
    1 łyżeczka sok z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg łososiowy na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie ryby 1. Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić.
  • warzywa w obróbce 2. Umyte warzywa pokroić w julliene i podsmażyć do lekkiej miękkości na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju,soli i pieprzu - odstawić.
  • grillowanie ryby 3. Patelnię grillową posmarować oliwą i ugrilować rybę z obu stron.
  • i gotowe :) 4. Na talerz wyłożyć warzywa a na warzywa położyć rybę.Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i można podawać np. z ulubionym sosem lub solo. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować