Pstrąg łososiowy w miodzie i czosnku z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowy i pyszny pstrąg w glazurze miodowo- czosnkowej z makaronem warzywnym to świetna propozycja na obiad nie tylko dla dbających o formę :D

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga łosiowego po 200 gram każdy
    1 łyżka oleju
    2 łyżki miodu
    1 papryczka chilli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soku z limonki
    1 kieliszek wody
    Sól, pieprz
    Makaron warzywny:
    2 cukinie
    1 duża marchewka
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg łososiowy w miodzie i czosnku z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy i za pomocą temperówki do warzyw tworzymy z niej makaron a`la spaghetti. (jeśli nie mamy takiego urządzenia marchewkę tniemy wzdłuż w plasterki a następnie w paseczki.

    To samo robimy z umytej cukinii. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy (skóra do dołu ) pstrąga przez 3-4 minuty. Następnie pstrąga przekręcamy a na patelnie wlewamy miód, wodę, sok z limonki i dodajemy posiekany czosnek i chilli, wszystko smażymy kolejne 4 minuty.

    W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim przez 1 minutę posiekany czosnek.

    Dodajemy pokrojone warzywa, oprószamy je lekko solą i pieprzem i smażymy 2 minuty.

    Na talerz nakładamy porcję makaronu, a na nim usmażonego pstrąga, serwujemy gorące, smacznego :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Miód Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować