Pstrąg po kapitańsku "smażony" na wodzie

4.49 (170 ocen)

  • 30 min

Znudził mi się pstrąg z cytrynką , więc postanowiłam zrobić go inaczej - efekt super. :))

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pstrągi wypatroszone
    1 duży ząbek czosnku
    1 duża cebula
    3-4 ogórki kiszone
    4 łyżki wody spod ogórków kiszonych
    pieprz
    starta skórka z 1 cytryny
    1 łyżka masła
    3 szkl wody
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg po kapitańsku "smażony" na wodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opłukujemy zimną wodą, osuszamy. Środek ryby pieprzymy i posypujemy skórką z cytryny. Odstawiamy na bok
  • 2. Patelnie rozgrzewamy , wlewamy 3 szkl wody podgrzewamy aż zacznie się gotować
    Czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do gotującej się wody, gotujemy 3-4 min, w tym czasie obieramy cebulę i kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do gotującej się wody. Dodajemy 4 łyżki wody spod ogórków. Gotujemy
  • 3. Ogórki koszone kroimy w drobną kostkę, dodajemy do wody z cebulą i czosnkiem, dodajemy masło. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem, kładziemy ryby. Dusimy z każdej strony po 10-15 min, aż mięso będzie dobre/
  • 4. Ryby nakładamy na talerz, pozostały sos na talerzu zagęszczamy mąką. Polewamy sosem ryby
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować