Pstrąg w sosie kurkumowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dbam o zdrowie mojej rodziny ,szczególnie jeśli chodzi o względy żywieniowe. Często przyrządzam ryby tak, aby stanowiły zdrowy i smaczny posiłek.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety ze pstrąga

    Jajko

    Bułka tarta

    Przyprawa do ryb

    Sos:

    2 szklanki bulionu warzywnego

    3-4 marchewki

    Pół łyżeczki kurkumy

    Szczypta słodkiej papryki i przyprawy curry

    Płaska łyżka mąki

    2 łyżki soku z cytryny

    Sałatka:

    30 dag makaronu falbanki

    Filet z kurczaka

    2 pomidory

    2 garście pokrojonych porów

    Majonez

    Sól

    Pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg w sosie kurkumowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyj i osusz. Natrzyj przyprawą. Filety zanurzaj w rozkłóconym jajku i obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron.
  • 2. Marchewki oczyść i pokrój. Zalej bulionem i gotuj do miękkości. Następnie zagęśc mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody i sokiem z cytryny. Dodaj kurkumę, paprykę oraz curry. Przypraw solą i pieprzem. Zagotuj.
  • 3. Przygotuj sałatkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Filety pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Pora umyj, osusz. Smaż kilka minut na niewielkiej ilości oleju. Pomidora umyj i pokrój w cząstki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki i wymieszaj z majonezem.
  • 4. Na talerz wyłóż rybę, polej sosem kurkumowym. Obok kładź porcję sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować