Pstrąg w śmietanie i koperku

4.49 (193 ocen)

  • 35 min

Samo się robi i super smakuje:)

  • 35 min

Składniki:

  • 4 kawałki pstrąga łososiowego
    1 kubek śmietany 30 % (400 ml)
    sok z 1/2 cytryny
    1 pęczek koperku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg w śmietanie i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg ze śmietaną i koperkiem 1. Pstrąga umyć, osuszyć, posypać solą i ziołami prowansalskimi. Włożyć na pół godziny do lodówki. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Śmietanę wyłożyć na rybę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec. ok.20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować