Pstrąg z smażonymi truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja ulubiona rybka pieczona w piekarniku ,żeby nie dokładać kalorii. do tego truskawki na masełku z owocami goji.

  • 20 min

Składniki:


  • 2 szt pstrąga
    pieprz cytrynowy,
    1 łyżka masła,
    20 dag truskawek
    2 łyżki owoce goji,
    Sól morska
    cytryna

Pstrąg z smażonymi truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności - myjemy i jeszcze raz osuszamy. Doprawiamy sola morską i pieprzem cytrynowym. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min.
  • 2. Piekarnik ma być nagrzany do 180 stopni. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy truskawki i owce goji.
  • 3. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.
  • 4. Serwujemy pstrąga z truskawkami, całość kropimy sokiem z cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy