Procentowe topless - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier, ubij, po czym dodaj kolejno żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temp. 175o ok. 25 min.
2.Ciasto kokosowo- makowe: białka ubij na sztywną pianę dodaj kokos i mak. Wylej na formę i piecz podobnie jak biszkopt.
3.Masa: zagotuj 1/2 l mleka z cukrem. W pozostałej części mleka wymieszaj budyń, wlej do gotującego się mleka- do ugotowanego już budyniu wsyp suchą galaretkę- dokładnie wymieszaj. Masło ubij do białości, dodawaj porcjami zimną masę budyniową.
4.Biszkopt posmaruj dżemem. Wyłóż połowę masy, następnie ciasto kokosowo- makowe, pozostałą część masy. Na niej poukładaj nasączone alkoholem biszkopty.
5.Przygotuj polewę: wszystkie składniki zagotuj, zdejmij z ognia i przestudzoną polej każdego biszkopta, udekoruj rodzynką. Włóż na noc do lodówki.
Smacznego
Komentarze